Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2021

Το Μεγάλο Παιχνίδι της Ζωής

 
 
Το Μεγάλο Παιχνίδι της Ζωής ή οι επιλογές και οι συνήθειες μας
Αφιέρωσες ποτέ σου χρόνο για να σκεφτείς τις συνήθειες σου; Πόσες από αυτές στην πραγματικότητα δεν θα ήθελες να τις είχες αφού δεν είναι καλές για την ψυχική και σωματική σου υγεία; Κάπνισμα, ποτό, πολυφαγία, αργοπορία, κλπ. κλπ. - όλα αυτά είναι υποσυνείδητες συνήθειες, οι οποίες όμως μαθαίνονται, δηλαδή έχει γίνει  χρόνια άσκηση….
Είναι Νοητικά μοτίβα που έχουν γίνει συνήθειες και τώρα παίζουν καθοριστικό ρόλο στη συμπεριφορά μας.

Ωστόσο, μπορούμε να τις αλλάξουμε αν το θέλουμε.

Αν ενδιαφερόμαστε να βελτιώσουμε τη ζωή μας καθώς και τη ζωή αυτών με τους οποίους ερχόμαστε σε επαφή. Αν δεν είμαστε φανατικοί, ούτε μας αρέσουν οι ασυναρτησίες. Αν αντίθετα θέλουμε να κατανοούμε τον τρόπο σκέψης μας και τις αιτίες των πράξεων μας, αν θέλουμε να γνωρίζουμε αρκετά για τη λειτουργία του Νου μας, ώστε να τον παρακινούμε να εργάζεται για το καλό μας, και όχι εναντίον μας.

Αν είμαστε ειλικρινείς με τον εαυτό μας σίγουρα μπορούμε να χρησιμοποιούμε τα προβλήματα της ζωής σαν ευκαιρίες και μαθήματα ζωής.

Όμως όποιο κι αν είναι το πρόβλημα, εσείς κι εγώ ξέρουμε ότι είμαστε υπεύθυνοι για το τελικό αποτέλεσμα στη ζωή μας, για την σημερινή μας πραγματικότητα.
Μας έχει δοθεί το μεγαλύτερο δώρο της ζωής: η ελεύθερη βούληση, η μεγαλύτερη δύναμη στον κόσμο, η δύναμη της επιλογής.

Καταλαβαίνουμε ότι οι στόχοι και οι αποφάσεις που έχουμε πάρει κατά το παρελθόν, μας έχουν οδηγήσει στις παρούσες καταστάσεις. Επίσης γνωρίζουμε ότι το μέλλον θα καθοριστεί κατά πολύ από τις καθημερινές μας αποφάσεις - επιλογές.
 
Από όλες τις επιλογές που έχουμε μπρο­στά μας κάθε στιγμή, μόνο μια είναι εκείνη που μπορεί να φέρει την ευτυχία σ' εμάς και τους γύρω μας ταυτόχρονα. Όταν κάνουμε μια τέτοια επιλογή, το απο­τέλεσμα είναι μια αυθόρμητη μορφή συμπεριφοράς, η οποία αποκαλείται αυτόματη ορθή δράση.
 
 
Αυτόματη ορθή δράση είναι η κατάλληλη ενέργεια στην κα­τάλληλη στιγμή. Είναι η σωστή ανταπόκριση σε οποια­δήποτε περίσταση, ακριβώς την ώρα που συμβαίνει. Είναι μια ενέργεια που βελτιώνει εμάς αλλά και οποιονδήποτε άλλον επηρεάζεται απ' αυτήν.

Το σύμπαν διαθέτει έναν πολύ ενδιαφέροντα μηχα­νισμό για να μας βοηθά να παίρνουμε αυτόματες ορθές αποφάσεις. Ο μηχανισμός αυτός έχει σχέση με τις αισθήσεις του σώματος μας. Το σώμα μπορεί να νιώσει δυο ειδών αισθήσεις: την αίσθηση της άνεσης και την αίσθηση της δυσφορίας. Τη στιγμή που κάνουμε συνειδητά μια επιλογή, ας προσέξουμε το σώμα μας και ας το ρωτήσουμε: "Τι θα συμβεί αν κάνω αυτή την επιλογή;" Αν το σώμα στείλει ένα μήνυμα άνεσης, η επιλογή είναι σω­στή. Αν στείλει ένα μήνυμα δυσφορίας, η επιλογή είναι λανθασμένη.

Για μερικούς ανθρώπους, αυτό το αίσθημα άνεσης και δυσφορίας εντοπίζεται στην περιοχή του ηλιακού πλέγματος, αλλά για τους περισσότερους βρίσκεται στην περιοχή της καρδιάς.

Δώστε συνειδητά προσοχή στην καρδιά σας και ρωτήστε την τί να κάνετε. Ύστε­ρα περιμένετε την ανταπόκριση - μια φυσική ανταπό­κριση με τη μορφή κάποιας αίσθησης. Μπορεί να εί­ναι ανεπαίσθητη, αλλά υπάρχει, εκεί, μέσα στο σώμα σας.

Μονάχα η καρδιά γνωρίζει τη σωστή απάντηση. Οι περισσότεροι άνθρωποι θεωρούν την καρδιά ρο­μαντική και συναισθηματική, αλλά δεν είναι έτσι.

Η καρδιά λειτουργεί διαισθητικά, είναι ολιστική, ερμη­νεύει και συσχετίζει τα πάντα. Δεν έχει τη λογική του "χαμένου ή κερδισμένου". Έχει επαφή με τον κοσμι­κό υπολογιστή - το πεδίο της καθαρής δυνατότητας, της απόλυτης γνώσης και της απεριόριστης οργανωτικής δύναμης - και υπολογίζει τα πάντα. Μερικές φορές μπορεί να φαίνεται πως ενεργεί παράλογα, αλλά διαθέτει μια υπολογιστική ικανότητα, πολύ πιο αξιό­πιστη απ' οτιδήποτε περιορισμένο μέσα στα όρια της ορθολογικής σκέψης.»…

Εσείς κι εγώ γνωρίζουμε πως η αυτό-εκτίμηση μας, η δημιουργική φαντασία και το αίσθημα ευθύνης για τις επιπτώσεις των επιλογών μας είναι τα κυριότερα εμπόδια ή το πράσινο φως στους δρόμους της ζωής μας.

Ας έχουμε υπόψη μας αυτές τις ιδέες, καθώς παίξουμε το Μεγάλο Παιχνίδι της Ζωής. Γιατί η ζωή δεν είναι τίποτε άλλο από ένα ΠΑΙΧΝΙΔΙ!!!

Φως και Αγάπη!
Αφροδίτη Αργυροπούλου
Ροή Ζωής

Περισσότερα Mandala και μηνύματα εδώ:  http://www.afrmandala.blogspot.gr/
 
 

Afroditi Argyropoulou  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου