Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2022
68 μικρές "ανεπιθύμητες" συμβουλές από τον Κέβιν Κέλι
Πώς να θεραπεύσετε τις συναισθηματικές πληγές
Οι συναισθηματικές πληγές μας βοηθούν να γνωρίσουμε καλύτερα τον εαυτό μας. Ορισμένες φορές είναι πολύ δύσκολο αλλά θα πρέπει να μάθετε να τις θεραπεύετε προκειμένου να κοιτάτε μπροστά και να σκέφτεστε το μέλλον σας με αισιοδοξία.
Μερικές συναισθηματικές πληγές είναι βαθύτερες από κάποιες άλλες. Μερικές εξαφανίζονται χωρίς να αφήσουν ίχνη ενώ άλλες αφήνουν ένα ανεξίτηλο σημάδι που ποτέ δεν θεραπεύετε πλήρως. Μερικές πληγές δεν κλείνουν ποτέ…ή τουλάχιστον έτσι πιστεύατε μέχρι πρότινος.
Ίσως να σκέφτεστε ότι η ζωή σας θα ήταν πολύ καλύτερη αν δεν υποφέρατε ποτέ, αν κανένας δεν σας είχε πληγώσει. Ωστόσο, αυτό που δεν λαμβάνετε υπόψη σας είναι ότι αυτές οι πληγές αποτελούν μαθήματα ζωής. Σας μεταμορφώνουν και σας αναγκάζουν να ωριμάσετε σαν άτομα.
Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2022
3 Απλοί τρόποι να εκπαιδεύσουμε την προσοχή μας
Ωστόσο, υπάρχουν τρόποι που μπορούν να διευκολύνουν την επιστροφή της προσοχής μας στο παρόν και να υποβοηθήσουν την εκπαίδευσή της:
Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2022
Όλα τα πράγματα δημιουργήθηκαν από το ΟΜ
Άσε τους "τοξικούς" ανθρώπους ήσυχους!
Κυκλοφορούν ευρέως αρκετά άρθρα περί τοξικότητας και τοξικών ανθρώπων στη ζωή μας, πώς σε καταστρέφουν και πώς σου χαλάνε τη ζωή και άλλα τέτοια θετικά και χαριτωμένα.
Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2022
Μαθαίνοντας να μην είμαστε δυστυχισμένοι - Wayne Dyer
Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2022
Ο πραγματικά καλλιεργημένος άνθρωπος...
Ο πραγματικά καλλιεργημένος άνθρωπος, δεν προσβάλλει, δεν εκμεταλλεύεται, δεν μειώνει κανέναν...
Τα πτυχία στους τοίχους δεν σε κάνουν καλύτερο άνθρωπο. Δεν σου μαθαίνουν τρόπους και ευγένεια, δεν σου εξασφαλίζουν ανθρωπιά. Δεν σε κάνουν ευαίσθητο, δεν σου διδάσκουν πώς να έχεις ενσυναίσθηση και σίγουρα δεν σου μεταγγίζουν παιδεία, χαρακτήρα και αγωγή. Δεν είναι υπεύθυνα για τις αξίες σου, για τα ιδανικά σου, για τον τρόπο που βλέπεις και προσεγγίζεις τα πράγματα.
Η Θράκη, οι Θράκες και οι φυλές τους
Θράκη
Όρια. Σύμφωνα με τις αρχαίες πηγές, τα όρια της Θράκης δεν υπήρξαν ποτέ απολύτως προσδιορισμένα. Ο Όμηρος αναφέρει ως νότιο όριο τον ποταμό Πηνειό της Θεσσαλίας και το Αιγαίο. Ο Ηρόδοτος αναφέρει ως βόρειο όριο τον Δούναβη και τον Εύξεινο Πόντο. Θα πρέπει, λοιπόν, να θεωρήσουμε ως ανατολικό όριο τον Εύξεινο Πόντο, ως βόρειο τον ‘Ιστρο (= Δούναβη), ως δυτικό τον ποταμό Αξιό και ως νότιο το Αιγαίο Πέλαγος. Στους ιστορικούς χρόνους και για μικρά χρονικά διαστήματα προσαρτήθηκαν στη Θράκη η Σκυθία, η περιοχή των Γετών και των Δοκών. Η έκταση της Θράκης αυξομειωνόταν, αλλά «κυρίως Θράκη» θεωρούνταν η περιοχή μεταξύ Στρυμόνα, Αίμου και Αιγαίου.
Ονομασία της περιοχής. Σύμφωνα με την αρχαία μυθική παράδοση, η Θράκη πήρε την ονομασία της από την ομώνυμη κόρη τού Ωκεανού και της Παρθενόπης ή από κάποια ομώνυμη νύμφη ή από κάποιο μυθικό βασιλιά. Παλαιότερη ονομασία της ήταν Πέρκη ή Αρία, όμως, για τον Πλάτωνα, τον Πίνδαρο, τον Αισχύλο και άλλους αρχαίους συγγραφείς, η ονομασία της έχει συμβολικό περιεχόμενο και σημαίνει τη χώρα της αγνής διδασκαλίας και της ιερής ποίησης. Φαίνεται όμως ότι πήρε την ονομασία της από τους Θράκες, λαό συγγενικό με τους Έλληνες (ινδοευρωπαϊκής καταγωγής), που εγκαταστάθηκε στον χώρο
Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2022
Η αποστασιοποίηση και η γέφυρα
Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2022
Ho‘oponopono. Το μεγαλείο της Απλότητας. Eνεργειακή τεχνική.
Το Ho‘oponopono μας έρχεται από την παράδοση της Χαβάης, και περιλαμβάνεται στις μεθόδους της Ενεργειακής Ψυχολογίας, δηλαδή είναι μία ενεργειακή τεχνική.