Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2022

Οι Επιλογές μας και οι Επιπτώσεις τους

 

Όλες οι επιλογές μας επηρεάζουν το «Όλον» η δε Προσωπική μας Βελτίωση 

δεν περιορίζεται μόνο στον εαυτό μας… 

 και αυτό είναι Νόμος.

Βελτιώνοντας τον Εαυτό μας, 

βελτιώνεται η Ζωή μας

κι ο Κόσμος όλος…

Καθημερινά την ώρα που εμφανίζονται μπροστά  μας γεγονότα, όλες οι προκαταλήψεις,  συνήθειες και οι προδιαθέσεις μας – που καραδοκούν να αρπάξουν την ευκαιρία να μπουν σε δράση - ενεργοποιούνται αυτόματα.

Εκείνη ακριβώς είναι η στιγμή που χρειάζεται να σταθούμε, να κάνουμε το βήμα πίσω και να παρατηρήσουμε την κίνηση στο νου και το σώμα.

Να δούμε ποιος έχει τα ηνία στα χέρια του η Διάκριση ή η Συνήθεια;

Πως κάνουμε τις επιλογές μας;

Από ποια θέση, με ποια πρόθεση και ποιο κίνητρο;

Λένε ότι η ζωή που έχουμε σήμερα είναι αποτέλεσμα των επιλογών μας!

Πώς μπορούμε λοιπόν να κάνουμε καλύτερες επιλογές για να γίνει καλύτερη και η ζωή μας;;;

Chopra στο βιβλίο του «Οι 7 Πνευματικοί Νόμοι της Επιτυχίας» μας λέει:

«Αν σταθείτε για μια στιγμή και παρατηρήσετε τις επιλογές σας την ώρα ακριβώς που τις κάνετε, μεταφέρετε μ' αυτόν τον τρόπο την όλη διαδικασία από το χώρο του ασυνειδήτου στο χώρο του συνειδητού. Αυτή η διαδικασία της συνειδητής επιλογής και της παρατήρησης προσφέρει μεγάλη δύναμη.

«Όποτε κάνετε οποιαδήποτε επιλογή, μπορείτε να ρωτήσετε  τον  εαυτό  σας  δυο  πράγματα:

1.      "Ποιες θα είναι οι συνέπειες της επιλογής που κάνω;" Βαθιά μέσα σας, τις γνωρίζετε πολύ καλά.

2.      "θα φέρει την ευτυχία –όχι απαραίτητα ευχαρίστηση-  σ' εμένα και τους γύρω μου αυτή η επιλογή"

Αν η απάντηση είναι ναι, τότε προ­χωρήστε. Αν η απάντηση είναι όχι, αν αυτή η επιλογή θα προκαλέσει θλίψη - είτε σε εσάς, είτε στους γύρω σας - τότε μην την ακολουθήσετε.

Είναι πολύ απλό...

Από τις άπειρες επιλογές που έχουμε μπρο­στά μας κάθε στιγμή, μόνο μια είναι εκείνη που μπορεί να φέρει την ευτυχία σ' εσάς και τους γύρω σας ταυτόχρονα. Όταν κάνετε μια τέτοια επιλογή, το απο­τέλεσμα είναι μια αυθόρμητη μορφή συμπεριφοράς, η οποία αποκαλείται αυτόματη ορθή δράση.

Αυτόματη ορθή δράση είναι η κατάλληλη ενέργεια στην κα­τάλληλη στιγμή. Είναι η σωστή αντίδραση σε οποια­δήποτε περίσταση, ακριβώς την ώρα που συμβαίνει. Είναι μια ενέργεια που θα βελτιώσει εσάς αλλά και οποιονδήποτε άλλον επηρεάζεται απ' αυτήν.

Το σύμπαν διαθέτει έναν πολύ ενδιαφέροντα μηχα­νισμό για να σας βοηθά να παίρνετε αυτόματες ορθές αποφάσεις. Ο μηχανισμός αυτός έχει σχέση με τις αισθήσεις του σώματος σας. Το σώμα μπορεί να νιώσει δυο ειδών αισθήσεις: την αίσθηση της άνεσης και την αίσθηση της δυσφορίας. Τη στιγμή που κάνετε συνειδητά μια επιλογή, προσέξτε το σώμα σας _και ρωτήστε το: "Τι θα συμβεί αν κάνω αυτή την επιλογή;" Αν το σώμα σας στείλει ένα μήνυμα άνεσης, η επιλογή είναι σω­στή. Αν σας στείλει ένα μήνυμα δυσφορίας, η επιλογή είναι λανθασμένη.

Για μερικούς ανθρώπους, αυτό το αίσθημα άνεσης και δυσφορίας εντοπίζεται στην περιοχή του ηλιακού πλέγματος, αλλά για τους περισσότερους βρίσκεται στην περιοχή της καρδιάς.

Δώστε συνειδητά προσοχή στην καρδιά σας και ρωτήστε την τί να κάνετε. Ύστε­ρα περιμένετε την ανταπόκριση - μια φυσική ανταπό­κριση με τη μορφή κάποιας αίσθησης. Μπορεί να εί­ναι ανεπαίσθητη, αλλά υπάρχει, εκεί, μέσα στο σώμα σας.

Μονάχα η καρδιά γνωρίζει τη σωστή απάντηση. Οι περισσότεροι άνθρωποι θεωρούν την καρδιά ρο­μαντική και συναισθηματική, αλλά δεν είναι έτσι.

Η καρδιά λειτουργεί διαισθητικά, είναι ολιστική, ερμη­νεύει και συσχετίζει τα πάντα. Δεν έχει τη λογική του "χαμένου ή κερδισμένου". Έχει επαφή με τον κοσμι­κό υπολογιστή - το πεδίο της καθαρής δυνατότητας, της απόλυτης γνώσης και της απεριόριστης οργανωτικής δύναμης - και υπολογίζει τα πάντα. Μερικές φορές μπορεί να φαίνεται πως ενεργεί παράλογα, αλλά διαθέτει μια υπολογιστική ικανότητα, πολύ πιο αξιό­πιστη απ' ό,τιδήποτε περιορισμένο μέσα στα όρια της ορθολογικής σκέψης.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Νόμο του Κάρμα για να προσελκύσετε χρήματα, αφθονία και ροή όλων των καλών πραγμάτων γύρω σας, οποιαδήποτε στιγμή το θελήσετε. Πρώτα όμως θα πρέπει να συνειδητοποιήσετε ότι το μέλλον σας χτίζεται πάνω στις επιλογές που κάνετε την κάθε στιγμή της ζωής σας. Αν χρησιμοποιήσετε τις παραπάνω συμβουλές σε σταθερή βάση, τότε κάνετε πλήρη χρήση του Νόμου του Κάρμα. Όσο πιο πολύ φέρνετε τις επιλογές σας στο επίπεδο της συνειδητής αντίληψης, τόσο περισσότερες αυτόματες ορθές επιλογές θα κάνετε – τόσο για σας όσο και για τους γύρω σας.»

Όπου υπάρχει μια δράση υπάρχει και μια αντίδραση. Η αντίδραση είναι ίσης δύναμης και  παρόμοιας φύσης. Κάθε σκέψη, επιθυμία,  φαντασία ή συναίσθημα προκαλεί την αντίδραση της. Η αρετή φέρνει την ανταμοιβή της η κακία φέρνει την τιμωρία της, με την έννοια της βοήθειας. Αυτό είναι ο νόμος της αντίδρασης. 

Ο Θεός ούτε τιμωρεί τον κακό ούτε ανταμείβει τον ενάρετο. 

Το Κάρμα και οι επιλογές μας. 

Είναι ο νόμος του Κarma που φέρνει την ανταμοιβή ή και την τιμωρία. Κανένας δεν χρειάζεται  να κατηγορηθεί.  

Ο νόμος του ΚΑΡΜΑ λειτουργεί παντού και πάντα με ακατάπαυστη και επιστημονική ακρίβεια.

Η λέξη "Karma", έρχεται από τη σανσκριτική ρίζα "kri", δηλώνει δράση ή πράξη, φυσική είτε διανοητική (συμπεριλαμβανομένης της σκέψης). Karma είναι το σύνολο των πράξεών μας, στην παρούσα ζωή και τις προηγούμενες. Karma σημαίνει όχι μόνο τη δράση, αλλά και το αποτέλεσμα της δράσης. Το αποτέλεσμα δεν είναι κάτι ξεχωριστό, είναι μέρος της δράσης.

Οπουδήποτε υπάρχει μια αιτία υπάρχει και  μια επίδραση που παράγει ένα αποτέλεσμα. Ένας σπόρος είναι μια αιτία για το δέντρο, το οποίο  είναι το αποτέλεσμα. Το δέντρο παράγει τους σπόρους, και γίνεται η αιτία για τους σπόρους. Η αιτία βρίσκεται στην επίδραση και η επίδραση βρίσκεται στην αιτία. Η επίδραση συνυπάρχει με την αιτία. Αυτό είναι η καθολική αλυσίδα της αιτίας και του αιτιατού που δεν έχει τέλος.

Το Κάρμα είναι ο αλάνθαστος νόμος που διευθετεί και ρυθμίζει το αποτέλεσμα κάθε αιτίας, στο φυσικό, νοητικό και πνευματικό επίπεδο της ύπαρξης. Καμιά αιτία δεν παραμένει χωρίς το αποτέλεσμα της, από την μεγαλύτερη μέχρι την ελάχιστη, από μια κοσμική διαταραχή μέχρι την κίνηση του χεριού μας. 

Ο Νόμος  του Karma θεωρείται ο Υπέρτατος Νόμος του Σύμπαντος, η πηγή και η ρίζα όλων των άλλων νόμων που υπάρχουν μέσα στο Σύμπαν.

Δεν υπάρχει τίποτε τυχαίο στον κόσμο. Εάν ένας κοινός νους δεν είναι ικανός να βρει την αιτία ενός γεγονότος, δεν σημαίνει ότι αυτό είναι  τυχαίο ή ότι η αιτία δεν υπάρχει…..

Εν αρχή ην ο λόγος…. 

Όλα στη φύση υπακούνε στον νόμο της αιτίας και  του αιτιατού. Όλοι οι νόμοι: της βαρύτητας, της ενότητας,  της προσκόλλησης, της έλξης και της απέχθειας, αρέσκειας  και απαρέσκειας, της σχετικότητας, της αλληλουχίας, όλοι λειτουργούν σύμφωνα με αυτόν τον νόμο του Κάρμα. Από τη δόνηση ενός ηλεκτρονίου μέχρι την περιστροφή ενός πλανήτη, από το μήλο που πέφτει στο έδαφος από τη μηλιά ή την κίνηση ενός δρομέα μέχρι τη μετακίνηση των ραδιοκυμάτων στο λεπτό αιθέρα…. όλα είναι τα αποτελέσματα των αόρατων δυνάμεων που λειτουργούν σε αρμονία με τον Καθολικό Νόμου  του Κάρμα.

¶¶Το τέλος ενός πολέμου,  το πέρασμα ενός κομήτη, ένας σεισμός ή μια ηφαιστειακή έκρηξη,   μια επιδημία, μια αστραπή, οι πλημμύρες, οι ασθένειες στο  σώμα, τύχη, κακοτυχία, όλα έχουν τις καθορισμένες και συγκεκριμένες αιτίες τους.

Ο νόμος της έλξης συμπεριλαμβανομένου του νόμου της δράσης και της αντίδρασης, του νόμου της ανταμοιβής, και του νόμου της απονομής δικαιοσύνης - όλοι υπάγονται στο έναν και καθολικό Νόμου του Karma. 

Ο Θερβάντες είπε: «Αφαίρεσε την αιτία, και το αποτέλεσμα (επίδραση) παύει να υπάρχει.»

Ροή Ζωής - Από το σεμινάριο "Κάρμα και επιλογές"

Afroditi Argyropoulou 



 

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου