Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2022

Μια αλυσίδα υποστήριξης και αλληλοβοήθειας.

Η υποστήριξη και η βοήθεια που παρέχουμε σε όσους έχουν ανάγκη μπορεί να γίνει η έμπνευση και να παροτρύνει τους ανθρώπους γύρω μας να υιοθετήσουν μια παρόμοια βοηθητική στάση. 

Υπάρχουν άπειροι τρόποι να προσφέρεις και να βοηθήσεις έναν άνθρωπο. Η προσφορά δεν είναι απαραίτητο να είναι υλική, μπορεί να είναι συναισθητική προσφορά που τις περισσότερες φορές έχει μεγαλύτερη αξία. Ένα χαμόγελο, ένα θετικό σχόλιο, πολλές φορές είναι αρκετά να ενθαρρύνουν και να ενδυναμώσουν κάποιον που είναι σε δύσκολη θέση.

Το να είσαι δοτικός στις σχέσεις σου και συναισθηματικά διαθέσιμος για τον συνάνθρωπο σου, δείχνει μεγαλείο ψυχής και καρδιά γεμάτη αγάπη.

Προσφέροντας απλώς στους άλλους το δώρο της γενναιόδωρης και ανιδιοτελούς βοήθειάς μας, όποτε προκύπτουν ευκαιρίες, μπορούμε να δημιουργήσουμε τον πρώτο κρίκο  μιας αλυσίδας υποστήριξης και αλληλοβοήθειας.

Μια αλυσίδα ξεκινά με έναν μόνο κρίκο …και ο καθένας από εμάς είναι εξοπλισμένος, με όλα τα απαραίτητα εργαλεία, για να λειτουργήσει ως αυτόν τον κρίκο, εάν το επιθυμεί. 

Το μόνο που χρειάζεται είναι να προσφέρουμε την βοήθειά μας, έστω και σε ένα άτομο, την ώρα που την χρειάζεται.

Έτσι θα λειτουργήσουμε σαν παράδειγμα που θα εμπνεύσει όσους είναι μάρτυρες της πράξης μας αυτής.

Υιοθετώντας και κάνοντας πράξη ένα φιλόξενο πνεύμα και μια γενναιόδωρη στάση μπορούν εύκολα να ενσωματωθούν στην καθημερινή μας ζωή.

 

Afroditi Argyropoulou  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου